donderdag 26 februari 2009

De eerste blokjes van 2009


Eindelijk, eindelijk kwam Sjaan weer langs; het werd ook wel tijd hoor. Met blokje A3 ben ik vreselijk aan het klungelen geweest. Gisteravond op de bee heb ik het geprobeerd met appliceren. Dat mislukte jammerlijk maar dat kwam misschien omdat er een ietsiepietsie gekwebbeld werd tussendoor? Nu heb ik er een reverse-appliqué van gemaakt en dat ging wat beter.
En nu hoop ik, dat Sjaan het hier een beetje gezellig vindt en een poosje wil blijven. Ze zal zich toch niet aan de kant laten zetten door een stitchery of een paasquiltje of een tafelkleedje of eh, o jeetje ik ben geloof ik weer met iets teveel tegelijk bezig.
Morgenvroeg naar Joke naar de verrassingsochtend, wat zal ze deze keer bedacht hebben? Het is iedere keer echt een verrassing, en volgens mij wordt het morgen èrg gezellig want Ina ging taarten bakken of zoiets (of heb ik het nou helemaal verkeerd begrepen, haha)???

zaterdag 21 februari 2009

Lintjesregen

Gisteren was ik dus op de Handwerkbeurs in Zwolle, mét Handig Zusje en Handig Schoonzusje, en kijk eens, wat een leuke lintjesregen daar neerdaalde! Ik heb nog geen idée wat ik ermee ga doen, maar alleen al voor de "heb" is het leuk!
Bij Bep nog een heerlijk stapeltje stofjes gescoord......




















Vrolijke bloemetjes; ik zal binnenkort laten zien wat ik hiermee gedaan heb........
Een heel mooi lapje linnen, ook gekocht bij de dames van Le Lin d'ACB en nog een lief kabouterlintje, ook van Bep.
Moe maar voldaan keerden we 's avonds huiswaarts, en daar bleek Handige Zwager ook nog een mooi lichtbakje voor mij in elkaar geknutseld te hebben, dus mijn dag was weer helemaal goed! Nu hoef ik geen lamme armen meer te krijgen van het overtrekken van de stitchery-patronen.
Vanavond heb ik nog iets héél anders gedaan, namelijk een klein kalfje van een buur-boer de fles gegeven; ik blijf het leuk vinden, die kleine beestjes! We gingen daar even kijken naar een nieuwe melkrobot, prachtige uitvinding hoor, maar geef mij maar dat flesje!

woensdag 18 februari 2009

Dág griep!!!

Ik heb eindelijk het gevoel, dat ik langzaam weer tot leven kom, pfff, griep, dan ben je dus écht even van de wereld! Maar kom, vanochtend heb ik besloten weer aan het normale leven mee te doen en niet als een zombie rond te hangen. Dus ik ga zo eerst eens even heerlijk weblogjes bijlezen, kijken wat jullie allemaal voor moois gemaakt/gedaan hebben.

Vrijdag naar de handwerkbeurs in Zwolle, da's ook een reden om je bed vaarwel te zeggen; stel je voor dat je zo'n leuk uitje moet laten schieten!

En omdat ik zelf nog geen draad in mijn handen heb gehad de laatste week, laat ik jullie een foto zien, die mijn (handig) schoonzusje mij stuurde:
Dat is een hele mooie affo geworden!

woensdag 11 februari 2009

Iedereen zijn huiswerk af?

Dit is een berichtje vanuit Pond House. Gewoon ff checken of iedereen die meedoet aan Pond House, het huiswerk af heeft. Van één weet ik het zeker, maar van de rest nog niet. Dus dames, kom voor de draad ermee!

We moesten deze keer de hekjes om de "pond" maken, ik dacht dat het een verschrikkelijk karwei zou zijn, maar eigenlijk viel het best mee.
Ik had zelfs nog tijd over om aan mijn Paasquiltje te werken; ook al zo leuk om te doen, ik ben nu bezig met de eitjes die in de mandjes komen. Kleine eitjes met stitchery erop, om óp te eten :0)))))) .
Ik zal mijn (echte) kippetjes eens vermanend toespreken, dat ze toch binnenkort ook weer moeten gaan leggen, want nu maken ze er een potje van, ze zitten bijna de hele dag op stok, komen er even af om te eten, maar eieren leggen? Dat is te veel gevraagd. Of misschien moet ik een mooi nep-ei als voorbeeld in het hok leggen?

zaterdag 7 februari 2009

Feestje

Eindelijk kan ik mijn noeste arbeid van de afgelopen week op mijn weblog laten zien. Koffiedrinkertje viert vandaag haar verjaardag en daar had ik een cadeautje voor gemaakt (op de foto ontbreekt alleen nog het strikje, maar dat zit er nu wel in!):




En toen we vanmiddag gingen koffiedrinken bij koffiedrinkertje, liet ze ons deze twee prachtige foto's zien; op de eerste moet je even zoeken, maar dan zie je een ijsvogeltje! En de tweede fotospreekt natuurlijk voor zichzelf! Prachtige foto's hè?



Posted by Picasa

donderdag 5 februari 2009

De stapel groeit!












Gisteren was het weer verzamelen geblazen: ik sta er iedere keer versteld van, hoeveel moois er tevoorschijn komt uit de tassen.




























De volgende mag twee keer op de foto; jammer genoeg is de eerste foto bewogen maar dat kwam waarschijnlijk omdat-ie zó leuk was! En eigenlijk zijn dit twee quiltjes, want de achterkant is minstens zo leuk als de voorkant!












En deze wordt gemaakt door iemand die nog nooit gequilt heeft; knap hè?



















Er liggen ook nog een aantal quilts bij de dames thuis. We hopen eind maart de eerste stapel mee te kunnen geven voor een heel goed doel, waar ik in mijn logje van 5 september 2008 over schreef.
En alsof het nog niet genoeg was, mocht ik gisteravond ook nog naar onze Dear-Jane-Bee, dus mijn héle dag was goed!











zondag 1 februari 2009

De schaamte voorbij





Zo, dames, vanaf nu hoeft niemand zich meer te schamen voor een beetje rommel; ik gooi er even een hele erge foto tegenaan. Zó was het aan mijn keukentafel afgelopen week. Sommige mensen zullen er iets op herkennen ;o)))))



Af en toe zie ik op het internet foto's voorbij komen van de meest mooie werkkamers. Ik heb ook echt een heel leuke werkkamer, alleen ontploft daar geregeld een geluidloos bommetje zodat het weer een puinhoop is.

Maar nu even terug naar de keukentafel: zoals je ziet (klik-klik) ligt er allerlei leuks. José kwam logeren, met een héle grote tas met breiwerk, daar heb ik even beleefd naar gekeken en daarna heb ik haar dus gauw in de auto gezet en meegenomen naar de quiltwinkel om een leuk klein lentequiltje te kopen. Breien kun je thuis doen tenslotte!
De postbode kwam met een pakje, waar ik helemaal blij van werd, kijk maar eens mee:

Lief hè? Ik moest natuurlijk alvast een beginnetje maken met het patroon, ik weet niet of het lukt om dit met Pasen af te hebben, maar ik ga er wel mijn best voor doen. De foto is jammer genoeg een beetje onduidelijk, maar er staan mandjes op, waar kleine versierde eitjes inzitten, die je eruit kunt halen!

Gulle geefster, nogmaals heel erg bedankt voor dit pakje, het is té gek!

Nu ga ik even genieten van een uurtje ongestoord knutselen, de mannen zijn vertrokken naar een héél belangrijke voetbalwedstrijd ;o)))) en aan het eind van de dag stroomt het huis vol met vriendjes en vriendinnetjes, dus kan ik me ook nog even lekker uitleven in de keuken!