woensdag 11 november 2009

Volgend jaar weer!We hebben een bere-gezellig weekend achter de rug. Hoe kan het ook anders: prop 5 quiltsters in een auto, stuur ze een paar dagen op pad en succes is verzekerd!

We hebben onderweg natuurlijk de nodige stops gemaakt, we begonnen in Rijssen, daar was in het Museum een quilttentoonstelling, ik zal er een paar foto's van laten zien:
Iemand was heel creatief met de strijkijzers in de weer geweest:
Er stonden ook dames en heren in klederdrachten in het museum, maar dit vond ik toch wel een wat vreemde tekst op zo'n pop. Ik kreeg gelijk meelij met de plaatselijke bejaarden.'s Middags hebben we Stegeman in Rouveen bezocht. Hopelijk hebben we de zusjes daar niet helemaal wanhopig gemaakt.........


Daarna door naar Zuidwolde, daar gingen we bivakkeren. En ja hoor, waar ik al bang voor was, gebeurde, ze gingen breien!Gelukkig duurde dat gebrei niet al te lang en konden we bezig met ons Project voor de weekend: De Tas! Het was nog een hele klus, we zaten soms 's avonds om een uur of één nog te klussen, om daarna nog gezellig aan het kletsen te slaan dus een beetje slaapgebrek liepen we wel op.
Twee tassen zijn af, de rest moet nog een beetje huiswerk maken. Ik heb nog veel meer foto's van de tassen maar mijn weblog wil vandaag niet al te veel foto's accepteren, dus moet ik het hierbij laten.
Zaterdagmiddag hebben we een paar quiltwinkels in de buurt bezocht dus Drente is nu weer wat lapjes armer, hoewel we ons best netjes gedragen hebben, wat dat betreft tenminste.
Zondag was ons wereldje erg klein, de mist bleef de hele dag hangen maar we hebben toch een wandelingetje gemaakt om niet helemaal stram te worden van het werken. Ik vond het een heel spannende wandeling, we liepen namelijk langs vrij rondlopende Hooglanders, brrrr daar had ik toch echt wel ontzag voor. Gelukkig liep Alice naast mij in een rode jas, dus ik voelde mij nog een beetje veilig :o)))Moet ik jullie nog vertellen hoe lekker de dienstdoende dames gekookt hebben? Het was fantastisch, ik zal binnenkort vragen of ik de receptjes op mijn weblog kan zetten, dan kunnen jullie ook meegenieten.
Maandagmorgen de boel weer ingepakt en zoetjesaan terug gereden, maar o, o, onderweg kwamen we nog een kringloopwinkel tegen. De laatste stuivertjes werden daar uitgegeven en daarna zaten we echt als haringen in een ton, ieder plekje was bezet. Misschien moeten we volgend jaar toch maar een busje huren :o)))
En verder kan ik het ieder quiltgroepje aanraden, het is supergezellig om samen een paar dagen ongestoord met je hobby bezig te kunnen zijn. Als je de kans hebt: Doen!!!

18 opmerkingen:

Annelies zei

Conny dit klinkt als een heerlijk weekend ! Wat leuk om je verslag te lezen.

Joke zei

Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad! Super hoor! De tassen zijn ook heel mooi. Misschien zie ik het resultaat gauw???

conny's quilts zei

Wat klinkt dat gezellig allemaal! Je hebt zo te lezen een heerlijk weekend achter de rug. Die tassen zien er ook heel mooi uit...maarre breien op een quiltweekend????het moest verboden worden!!!!!(gnagna)

Daniëlle zei

Je wijze raad wordt prompt opgevolgd hihi, morgen ga ik met 5 andere dames naar de Veluwe, voor ook zo'n vervelend hihi weekend samenzijn!!! Is wat je noemt supergezellig! Mooie dag nog verder!

katrien zei

WAt hebben jullie het gezellig gehad.

quiltlodge gerda zei

Wat klinkt dat allemaal aanstekelijk en dan ook nog met zo'n superleuke tas thuis komen. Goed gedaan joh!

joek zei

hoi Connie,

ik MOEST van Alice hier even koekeloeren
ik begrijp nu , waarom ze helemaal kapot was na jullie weekend :)))
maar het was gezellig heb ik begrepen en vanavond zat ze alweer aan de tas te priegelen!
ik riep nog : kun je niet beter voor 50 euriecent één bij de de supermarkt kopen?
FOUTE opmerking !! ;)

je weblog ziet er fantastisch uit en de foto's zijn heel mooi!

groetjes , joek
(van de bolderhorstlog)

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
quilting Jeannet zei

Wat leuk joh die tassen, zijn ze niet van Lynette ? ik heb ze ook nog als Wimmetje in de kast liggen.

groetjes, Jeannet

Jantine zei

Wat een schitterende tassen. Jammer dat blogger niet meewerkt, ik had er graag nog een paar gezien.

Yvonne aka sommeke zei

Het plezier straalt van je verslag!
Zo'n weekend is echt een NIET-TE-MISSEN-evenement hé!
Heeeeeeerlijk!
Goe weekend!

Willeke zei

Wat een gezellig verslag!
Fijn dat jullie zo hebben genoten.

Conny vroeg jij mij nu laatst om die foto's van die egeltjes?

Ik heb ze opnieuw gekregen dus zou je mij even willen mailen als jij ze wilt hebben?
groetjes, en fijn weekeind!

Miranda zei

Wat een leuk weeleind hebben jullie achter de rug! En je creaties zijn geweldig......die kun je echt niet vinden voor vijftig cent! Dat wandelen in zo een stukje natuur waar je beesjes tegen kunt komen hadden wij ooit in Zeeland gedaan, en je schrikt je inderdaad rot als die runderen zo ineens voor je neus opdoemen. Maar wel een indrukwekkende ontmoeting vond ik dat. Hugs from Virginia

Balsemien zei

Hoi Conny,

Het weekeinde klonk wel erg leuk en de foto's onderstreepten dat wel! Volgens mij ben je in de buurt geweest...
Fijn weekeinde verder!

Anoniem zei

Dit lijkt me een heerlijk weekend. Jullie hadden ook een erg mooie plek uitgezocht voor jullie uitstapje. Leuk verslag is dit

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Joyce zei

Geweldig zo´n weekendje op stap met 5 dames!! Jullie hebben gezellige en nuttige dingen gedaan en ook nog eens productief geweest!!
Tijd om weer een beetje bij te komen!!
:0)

Tineke zei

Heerlijk Conny, dit verslag van jou was echt genieten!!!

Marijna zei

Een gezelig weekend gehad dus! Heerlijk om zo met elkaar bezig te zijn!en wat zijn die tassen leuk!!