vrijdag 23 januari 2009

GetaggedO jee, ik ben getagged. Dank je wel, Marianne!
Even zoeken, 4e map, 4e foto: nou daar komt-ie, een actiefoto. Jullie zien mij aan het werk in de wijngaard van de buurman op 5 oktober 2005. Goh, meestal ben ik op die dag taarten aan het bakken want het is een dag voor mijn verjaardag. Maar ja, de "noaberplicht", zoals het hier genoemd wordt, is ook belangrijk, en daar hoort bij dat je ook helpt met het plukken van de druiven in oktober. ik denk dat ik in 2005 heus wel taart heb gehad op mijn verjaardag ;0))))).
Onze buurman heeft dus een wijngaard, en voor ons als liefhebbers van een lekker glaasje wijn op z'n tijd is dat soms best handig. En toevallig sta ik op deze foto alleen, maar het plukken van de druiven gebeurt altijd met een flinke groep, en dat is natuurlijk heel gezellig. Ik weet nog dat ik in één van de beginjaren alleen 's ochtends heb kunnen plukken. Meestal is het namelijk tussen de middag -net als in Frankrijk- lunchen met een glaasje wijn en dat pakte niet helemaal goed uit in mijn geval, ik heb de middag op de bank doorgebracht ......... weer een lesje geleerd: geen drank bij het werken, haha.
Voor de liefhebbers, op deze site kun je er nog veel meer over lezen www.wijnhoevekunneman.nl .
En nu is het de bedoeling dat ik nog 4 mensen ga taggen, maar dat doe ik niet, laat iedereen die dat leuk vindt, maar eens in z'n foto-archief duiken en de vierde foto van de vierde map opzoeken!

Posted by Picasa

10 opmerkingen:

supergoof zei

Wat een geweldig leuke foto!
:o)

En,... was het een goed wijnjaar?
;o)

Wilma zei

Wat een leuke foto!!!
:o)

Annemieke zei

Dat is nog wat anders dan handwerken.Mooi plaatje.
Fijne dag en de hartelijke groetjes van Annemieke

Willeke zei

Erg leuke actie foto!

MarianneD zei

Wat een leuke foto Conny!Ik heb veel druivenplukkers gezien in september in de Elzas...kreeg je geen last van je rug?Wel gezellig zo met elkaar plukken...

Corrie zei

Wat een superleuke foto Conny! De zon erbij en vlak voor je verjaardag, een feestelijk geheel. Je staat er erg leuk op! Goed idee om iedereen uit te nodigen voor een vierde foto!

conny zei

@ Supergoof: ik ben helemaal fan van hun witte wijn, de Solaris, die is zo vurschrikkuluk lekker!

@ Marianne: af en toe moet je even rekken en strekken, dat wel; maar omdat je zo gezellig met z'n allen bezig bent, voel je het eigenlijk niet.

@ Wilma, Annemieke, Willeke en Corrie: dank je wel!

groetjes Gerda zei

gezellig druiven pluken met een heel stel....dat diet mij denken aan mijn moeder ..die ging altijd met een aantal buurvrouwen appels plukken,best wel een hele klus zo naast het huishouden..maar het was ook een aangenaam uitje voor haar...ze fleurde er altijd zo van op;0))))
(maar ik geloof niet dat er appelwijn was...en dat ze op de bank belande;0)))))
in ieder geval een heel leuke foto!!!!

Anke zei

bericht naar aanleiding van het weblog op 25-1 van Anneliea (quilt en siggies) In jou reakie schreef je dat je het patroon hebt van de klederdrachtenlap hebt. Ik zou heel graag in het bezit komen van een goede kopie van dat patroon. Ik ben lang geleden aan deze lap begonnen maar ik heb een heel slechte (uit 1979) kopie. Kosten wil ik graag vergoeden.
Alvast heel hartelijk dank. gr Anke

conny zei

@ Anke: ik denk dat je mijn naam verwisseld hebt met iemand anders, ik heb het patroon namelijk niet