maandag 16 juni 2008

Wasmandjes

Maandag, wasdag, toch? Nou ik heb mijn best gedaan vandaag, zoals je ziet! Ik had al een heleboel mandjes gemaakt en toen sloeg de twijfel toe. Rood en blauw, met een witte achtergrond? Dat is toch wel een beetje griezelig, het is gewoon vragen om moeilijkheden. Aangezien ik niet van het type ben, die eerst de lapjes wast, moest ik er nu aan geloven. Dus met dichtgeknepen oogjes de hele bubs in een emmertje water en afwachten maar. Het leek wel een zwangerschapstest, zo spannend!

En als dat nou de enige twijfel was, die ik had, nee hoor, ik heb er nog één (ben tenslotte een Weegschaal). Tot nu toe ben ik alleen met rood, wit en blauw bezig geweest en volgens mij had dat te maken met het feit dat ik vorige week de vlag uit moest hangen voor DS. De vlag hangt hier nog steeds fier te wapperen, maar ik ga (denk ik) toch ook iets lichtblauw en misschien ook nog wel rose tussendoor strooien, kijken hoe het effect is. Wat denken jullie?
Posted by Picasa

15 opmerkingen:

MarianneD zei

O,je doet precies als ik,ik was ook nooit...al in geen 25 jaar,de stoffen worden een stuk slapper en dat vind ik niet fijn werken...het lijkt me leuk om er meerdere kleuren doorheen te strooien,ik heb al een groene gemaakt,woensdag laten we de mandjes zien he?ga vanavond,na al het gepoets na het tuinfeest weer een paarmandjes maken..:-)))

groetjes gerda zei

Ik denk zeker dat dat leuk is!!!!!is het allemaal goed gegaan met de was????ik was ook nooit lapjes van te voren....als ik twijfel dan maak ik een papieren zakdoekje nat en dep over de stof en als het afgeeft..helaas pindakaas wordt het niet gebruikt..maar het gebeurt niet vaak...de quilt was ik in het geheel met een kop zout op een fijnwas programma...soms gaat ie ook nog de droger in...
met handgeverde stoffen moet je altijd wel voorzichtig zijn...:0))))

martine zei

Eng hoor rood. Ik dump alle lappen altijd eerst in het warme water voor ik ze gebruik. Dan drogen, strijken,opvouwen. De enige was waar ik geen hekel aan heb.

Wilma zei

Zeker doen!!!! Lijkt mij erg leuk om een roze en een licht blauwe erdoor te doen....

Jij bent net als ik.... nooit wat wassen!! Als het projekt klaar is gaat het bij mij in de wasmachine en daarnaar zelfs in de droger.....

Annelies zei

Ik was alle lappen en lapjes die binnenkomen. Ik heb twee keer gehad dat een rode stof afgaf.
Ik zou er zeker rose en lichtblauw door doen. Lijkt me erg mooi.

katrien zei

Ik was ook mijn lappen niet.En een kleurtje erbij kan zeker geen kwaad.

Guute zei

Ik was iedere dag behalve mijn quiltstoffen. Als je de quilt moet wassen, zout toevoegen, en 't blijft allemaal op zijn plaats. En strooi maar met roze en lichtblauwe mandjes ertussen,'t zal mooi worden.

Yvonne aka sommeke zei

Jaaaa, roze en lichtblauwe mandjes er bij! Gaat zeker mooi worden!
En ik was ook geen lapjes vooraf, altijd al geluk gehad!

Joke zei

Als mensen lapjes bij mij kopen adviseer ik altijd eerst te wassen. En ik??? Nou, ik zal eerlijk zijn: soms wel, vaak niet.
Leuk om er andere kleurtjes bij te doen!

groetjes van ingrid hg zei

Wassen!!!!!!!!!!!!!!
Vorige week bij Petra Prins, gaf Petra hetzelfde advies als Gerda.
:o)

Ik was ook nooit m'n lapjes, maar door allerlei weblogwasjes was ik wat onzeker geworden,...
;o)

Mijn Dear Jane gaat straks gewoon in de wasmachine met zout en daarna in de droger, zonder zout,...
;o)

En dat roze én lichtblauw lijkt me een goed idee!


psssst,... gave wasmand!

www.supergoof.web-log.nl

Hester zei

En hoe was de test? Posietief, dan hb je er vast nog (9) maand plezier van. Waarom speld je de mandjes niet op een laken en voeg dan elke keer een mandje toe dat af is en probeer dan eens een andere kleur er bij. Alleen een lapje erbij spelden kan natuurlijk ook. En dan van dcht bij en veraf het resultaat bekijken.

Willeke zei

Wat leuk joh. Ik denk dat Hester gelijk heeft, af en toe een andere er tussen spelden en kijken hoe het staat. (vast leuk!)

conny zei

Ik ga het proberen met wat rose en blauw ertussen. Ben nu nog aan het vechten met I-5 van Dear Jane, ben met m'n 3e poging bezig, grrrrrr.

inge zei

ben al benieuwd naar de foto woensdag!

Heidi zei

Hallo Conny! Wat een eer om te zien dat je mijn blog op je lijst hebt. Ik heb je blog vorige week ontdekt en dacht ik gooi ook mijn gedachten over wassen van quiltstoffen er in. Ik was nooit mijn stoffen te voren. Voor een wallhanging is het echter beter om de pap nog in de stof te hebben. Als ik een baby quilt ga maken dan was ik ze wel want het quiltje wordt ook veel gewassen. Tegenwoordig zijn de stoffen zo goed en kleurvast gemaakt dat het minder nodig is als vroeger. De vrouwen die bij mij in de quiltgroep zitten wassen nooit stoffen en er is nog nooit een probleem geweest tot nu toe (even op hout kloppen). :)

Groetjes ~
Heidi