maandag 22 december 2008

Kerstquiltje





Het is niet helemáál gelukt, maar ik heb nu wel een leuk werkje om tijdens de kerstdagen te gaan zitten quilten. Of dat zal lukken, weet ik niet want er komen natuurlijk eters en slapers en er worden spelletjes meegebracht heb ik al gehoord, dus waarschijnlijk staat het quilten even op een laag pitje. Maar er zal vast wel ergens een verloren uurtje tussen zitten!

In het diepste geheim heb ik ook nog gewerkt aan 3 kerstsokken. De stitchery patroontjes zijn van het laatste pakjespostpakje van Bep, ik heb ze op een iets andere manier verwerkt. De sokken zijn bedoeld voor de kinderen, er komt een kerstcadeautje in. Ik heb ze zo uit de hand op de naaimachine gemaakt en het grappige is, dat ze (onbedoeld) van groot naar klein verlopen. Tenslotte hebben de kinderen ook niet alle drie dezelfde schoenmaat.



En nu ga ik genieten van een kleine blogpauze, in 2009 kom ik weer terug met verse verhaaltjes. Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2009 met veel handwerkplezier!

Posted by Picasa

zaterdag 13 december 2008

Laatste blokje!



DD heeft het laatste patroontje getekend voor het redworkquiltje, en de andere blokjes zijn allemaal klaar. Dan kan ik beginnen met het aan elkaar zetten, het wordt een leuk quiltje, al zeg ik het zelf! Er komt ook nog een brede rode bies omheen.


De kerstballen hangen inmiddels ook in de boom; mijn vingers zijn nog aan het herstellen van al het quiltwerk, pfff, ik zit deze kerst niet met lady-like-lange-nagels, maar dat zou ik toch al niet doen, haha.


Ook de andere boom is klaar, er hangt nog een stok-oud engeltje in, als je goed kijkt kun je zien dat haar vleugeltjes krom staan van de reumatiek. Deze engeltjes stammen nog uit de tijd dat ik seizoenspoppetjes maakte en van die wol werden ook deze engeltjes gemaakt.

Ik had ook nog een foto beloofd van het gewassen boutis hartje van Handig Zusje, dat is er zo uit gaan zien:


Mooi geworden!!
Fijn weekend nog voor iedereen!

zaterdag 6 december 2008

B(j)outies!


Ik zal meteen heel eerlijk zijn: dit is niet mìjn bouties! Was het maar waar....... nee, dit is de bouties van Handig Zusje, die mij vandaag een dagje gezelschap kwam houden omdat DH weer een verre reis moet maken. En wat bracht zij mee in haar koffertje? Een bijna-affo-boutiesje! Daar word je als Beetje Onhandig Zusje stikjaloers van natuurlijk. Maar ik heb er al wel 20 foto's van gemaakt en eigenlijk kreeg ik 'm niet zo mooi op de foto zoals hij in het echt is.
Het ging zo snel dat ik amper de tijd kreeg om voor- en na-foto's te maken, maar het is toch gelukt. Als je even klik-klik doet, kun je goed zien wat de voor- en achterkant is.



Nu moet het hartje nog in de 60 graden was en dan is het helemaal af. Dus die foto houden jullie nog even tegoed!



Posted by Picasa

donderdag 4 december 2008

Huiswerk maken

En vogels voeren. Dit exemplaar is helemaal blij, hij zit in een "bad" van vogelvoer en zo te zien zit-ie te genieten.


Gistermiddag was het hier ook genieten, ons "droomdekenclubje" was weer bij elkaar en natuurlijk was ik weer zo dom om niet alles netjes op de foto te zetten, maar het begint er allemaal mooi uit te zien; zelfs dames die nog niet gequilt hebben en dan toch al een hele deken in elkaar zetten: ik vind het knap!



Zelfs de hond deed mee, als je goed kijkt, zie je de vlokken fiberfill op z'n lijf zitten. En hij snapt maar niet waarom hij nog niet zo'n fijn dekentje heeft. Hij kijkt er zelfs een beetje droevig van, zie ik nu 0:((((




Maar........ er moet ook nog huiswerk gemaakt worden en wel voor mijn Pond House. Nou vind ik dat niet zo'n erg huiswerk hoor, ik wil er wel strafwerk bij hebben! De bloemen zitten erop, nu nog de hartjes en de blaadjes.


En als dan het huiswerk af is, mag je weer iets voor jezelf gaan doen: dus ook een paar blokjes voor het winterquiltje erbij gemaakt.
En nu moet ik als de wiedeweerga huishoudelijk huiswerk gaan doen, anders zit ik straks -net als de hond- onder de stofvlokken!

Posted by Picasa