woensdag 9 januari 2008

H-8 Eaton's Crossroads


H-8 ligt klaar om gemaakt te worden, ik heb nog geen idee hoe ik dit varkentje ga wassen. Alle tips zijn welkom. Ik heb stiekem al even bij Annelies gekeken, maar volgens mij heeft zij deze nog niet gemaakt. Iedere keer als Sjaantje even in een hoekje heeft gelegen, heb ik een soort drempelvrees om het weer op te pakken. Maar er liggen in ieder geval weer een paar blokjes getekend klaar!
In de kerstvakantie zijn we ook nog een dag bezig geweest om de zolder op te ruimen, het is gewoon onvoorstelbaar hoeveel rommel je in 3 jaar tijd bij elkaar spaart. Maar er komen altijd ook leuke dingen tevoorschijn, zoals dit kantkloswerkje; dat heb ik geloof ik in een vorig leven gemaakt, toen handig zusje en ik nog iets dichter bij elkaar woonden en wij zomaar 's avonds konden gaan kantklossen. Maar ik ga er toch weer een leuk lijstje voor zoeken, dan kan het mooi op mijn kamer hangen! 't Is maar goed dat niet alle hobby's tegelijk komen aanwaaien, want dan zou ik nog gekker worden dan ik al ben; ik wil nu al zoveel dingen doen.....

5 opmerkingen:

ellen zei

Ik weet nog dat ik dat blokje moest maken. Het was denk ik het 5e ofzo dat ik maakte en ik dacht echt 'waar ben ik aan begonnen'.... maar al met al valt het wel mee hoor, goed aangeven waar je alles aan elkaar moet naaien (hulpstreepjes tegen het verschuiven e.d.) en dan komt het helemaal goed!

wilma zei

Het komt eus wel goed!! Zelf heb ik dat ook als het even stil heeft gelegen maar als je dan weer begint dan ga je zo weer als een speer. Wat is et toc eerlijk om met de blokjes te stoeien.....

Succes......

Annelies zei

Het gaat er natuurlijk om hoe je het ronde middendeel op de ondergrond maakt.
Je kunt dat denk ik op twee manieren doen.
Je kunt de middendelen aaneen zetten met een ruime naad aan de buitenzijde.
Dan een rond kartonnetje eronder in de gewenste maat en eromheen rimpelen. Het rond ook aftekenen op de ondergrond.
Als je het rond gerimpeld heb het strijken en daarna voorzichtig het kartonnetje eruithalen. Dan weer strijken, zodat de naden goed duidelijk zijn en appliceren op de ondergrond.

Je kunt ook de middendelen aan elkaar zetten en het via de reverse applique methode erop zetten. Ik denk dat dat lastiger is.

Heel veel succes !

ellen zei

Ik heb alles gepatchworkt, niet geappliceerd :o) nog een manier ;o)

groetjesvan ingrid h.g. zei

Zie nu pas dat je om hulp riep, en dat het gelukkig ook al opgelost is door Annelies.
Beetje druk met ooievaars, vandaar,...

Ik heb het blokje op de zelfde manier gedaan als Ellen :o)

Trouwens wat een prachtig geklost huisje,......