zondag 13 januari 2008

Wanhopig en opgeruimd!

Vandaag wilde ik de eerste blokken van mijn Sjaantje aan elkaar gaan zetten, dus ik dacht een vrolijke dag in het vooruitzicht te hebben. Sashings gesneden, ging perfect; ijverig aan de slag ermee. Maar..... we zijn nu een paar uur verder en ik heb alles weer uitgehaald, het zit niet netjes genoeg naar mijn zin. Ik denk dat ik het mezelf niet moeilijker ga maken dan het al is, en de sashings wat ga vereenvoudigen. Zou deze kabouter mij niet kunnen helpen?

Van de weeromstuit ben ik eerst mijn kamer maar weer eens gaan opruimen, iedere keer ontploft daar stiekem een bom als ik er even niet ben, geloof ik. Terwijl ik eigenlijk alles graag netjes in doosjes, mapjes, kastjes, laatjes enz. wil hebben. Misschien morgen toch even langs de Ikea, kijken of er nog iets handigs bedacht is, waar ik nog geen weet van heb???
En als je dan zo aan het opruimen bent, kom je steeds van alles tegen, toch wel leuk eigenlijk.

4 opmerkingen:

Annelies zei

Die Sjaan. Soms geeft je best wel veel last. Ik ben dit weekdn bezig geweest met een lastige driehoek.

ellen zei

Hoi Conny,

wat een mooie kleur heeft je kastje (Debbie Mumm-rood!) en er komen zulke leuke dingen uit te voorschijn!

Ik zal je vertellen hoe ik mijn sashings maak, misschien heb je er wat aan:

ik maak aan elk blok rechts en onderaan een sashing. Hiervoor heb ik 2 mallen gemaakt (1 voor de zijkant die evenlang is als het blokje en 1 voor de onderkant, die meet een blokje en een sashing en is dus wat langer).
Ik teken dus eerst de mal over op de stof en dat knip ik het uit.

Vervolgens leg ik de sashing (met de goede kant naar onder) precies op het patroonblad. Als je het op een lichtbak legt of tegen het raam houdt, dan kun je het patroon er precies door zien.
Dan geef ik op de sashing aan waar de naadjes van het blokje komen, zodat je die punten op elkaar kunt spelden.
Op die manier kan er niks verschuiven en komt alles netjes recht aan elkaar te zitten.

Hopelijk ben je zo wat geholpen en doen de sashings de volgende keer niet meer vervelend! ;o)

Corrie zei

Conny, die kabouter aan wie je om hulp vraagt heet geen Corrie, die kan dit niet, maar is wel dol op opruimen en alles netjes in doosjes en vakjes doen, maar daarbij heb je helemaal geen hulp nodig, want alles ziet er tiptop uit. Naar Ikea voor een nog leuker systeem (als dat al bestaat) is natuurlijk wel erg gezellig :- )), ik kan hier niets betekenen dus ik ga maar weer >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

conny zei

@ Annelies, ik zag 'm op je weblog, mooi
@ Ellen, ik ga dit vanavond eens uitproberen
@ Corrie, deze kabouter heet Tomte Tummetot, ik schreef al eens over hem in een eerder logje.