maandag 3 november 2008

Een jolig clubjeDaar gingen we dan, op vrijdagochtend vanuit Bathmen. De auto's waren gepakt; de eerste koffie-met-iets-erbij genuttigd en met hele goede zin vertrokken we richting Callantsoog. Veel thuisblijvers begrepen er niets van, we gingen 's morgens vroeg weg en we arriveerden pas tegen de schemering op de plaats van bestemming??? Tja, we moesten natuurlijk wel alle quiltwinkels die we onderweg tegenkwamen, een bezoekje brengen.

"Thuis" aangekomen werden snel de auto's uitgepakt, in een mum van tijd was het huis omgebouwd tot quiltpaleis. De zuurkoolschotel ging in de oven en was daarna ook in een mum van tijd weggewerkt, zodat we aan het werk konden!De eerste nacht verliep nog wat onrustig, sommige dames gedroegen zich niet dames-achtig maar we hadden dikke pret.

Op zaterdagmorgen zat de hele quiltclub te breien, het is géén gezicht natuurlijk. Maar ja, op onze zoektocht naar lapjes kwamen we ook hele mooie bolletjes sokkenwol tegen. En we hadden een kampioen sokken-breister in ons midden dus iedereen behalve moi kan nu sokken breien!
Zaterdagmiddag trokken we naar Bergen, daar zit ook een quiltwinkel die we vrijdag nog niet bezocht hadden. En wéér een geweldige wolwinkel, waar wéér bolletjes wol werden ingeslagen, en wel zodanig dat ik me nu afvraag of ik nog wel in een quiltclub zit.De zondagmorgen begon stralend en we hadden nog steeds geen strand of zee gezien. Dat kan natuurlijk niet dus de laarzen aan en met ferme pas richting zee. Het was werkelijk schitterend weer, we hebben een mooie strandwandeling gemaakt en daarna ter afsluiting onszelf beloond met een ouderwets lekkere puntzak friet!


Posted by Picasa
Tegen het eind van de middag gingen de 5 wijzen weer naar het oosten. Thuisgekomen zie ik tot mijn schrik dat ik niet één foto van een quilt-aktiviteit heb gemaakt, het is breien, breien en nog eens breien. Maar we hebben toch echt ook flink doorgewerkt aan onze kerstquilts, ik zal er binnenkort weer een foto van maken.
En nu moet ik weer wennen aan een leven zonder koffie-met-iets-erbij, zonder tikkende breipennen en zonder de hele dag ongestoord heerlijk kunnen quilten. Ik begin maar eens met koffie zetten!

13 opmerkingen:

Anne zei

Het klinkt allemaal errug gezellig hoor, zo'n weekendje! Hoe is het nu met je kerstquilt, heb je em afgekregen?
Zou je mij hier ook een copietje van willen sturen, ik vind em prachtig! Voor volgend jaar dan...
Smakelijk bakje,

gr. Anne

Yvonne aka sommeke zei

Hi Breiconny ;-)
Belangrijkste is toch dat jullie het plezant hadden en dat is duidelijk gelukt!

Anoniem zei

Wat een gezellig quilt(breiclubje).
(Zou nog graag een knuffelsjaal be-stellen)

Heel fijn dat jullie zo'n goed weekend hadden.

Groetjes José

conny zei

@ Anne: wil je mij dan even je email-adres geven?

@ José: de knuffel kun je krijgen, de sjaal moet je zelf breien ;o))))))))

wilma zei

Wat een heeerlijk weekend!!!
Geniet nog maar lekker na. Het ziet er knotsgezellig uit!!!

inge zei

heerlijk nagenieten nu!

anne zei

mijn email is kreannetief@hotmail.com.
Ik hoor graag van je...

MarianneD zei

Dat waren gezellige dagen!Of het nou een brei- of quiltclubje was,wat maakt het uit?Zolang we alles maar met plezier doen!

Corrie zei

Conny!!!! Ben je in Bergen geweest? In mijn allerliefste eigenste woonplaats? Bij de Dekenkist en bij Finlandiaimport? En ik wist daar niets van?
Wat een enig uitje met elkaar en stel je nu toch eens voor dat ik je tegen had kunnen komen en je niet herkend had en jij mij niet, vreselijk toch. Wat een supergezellig clubje zo bij elkaar en ik genoot ook van je mooie kerstquilt. Tsss, die Conny rijd ze zomaar voorbij mijn huis en weet ik het niet eens ;- )))

conny zei

Haha, Corrie, je zou niet gewéten hebben wat je in huis haalde; ik was niet alleen he, we waren met ons vijven, dat had ik je niet aan willen doen! Maar we hebben - ondanks de regen zaterdag - erg genoten in Bergen, mooie plaats! Ik zal je waarschuwen wanneer ik weer in de buurt ben, ok?

supergoof zei

Dat klinkt als een heerlijk weekend!
Keileuk verslag!
:o)

Willeke zei

Dit klinkt als... een weekeind dat we allemaal wel mee willen maken.
Het klinkt als... 'geniet nooit met mate' en zo je weet, ben ik daar helemaal voor!

Inderdaad jammer dat je er niet aan hebt gedacht om in Bergen even een afspraakje te maken met Corrie voor een gezamelijk bakkie koffie ergens!
Zulke ontmoetingen zijn zo geweldig leuk! Dat heb ik wel gemerkt toen Johanna Zweden en ik vorig jaar in Hoorn hadden afgesproken. (zie haar blogje van een paar dagen terug)Ach dat doe je misschien gewoon de volgende keer ;).
hartelijke groet

Mama Monique zei

Wat een ontzettend vrolijke foto, om direct zin in dit uitje te krijgen. Daarbij ook nog eens de knutselende ontbijttafel... Ziet er erg gezellig uit. Fijn dat jullie dat met elkaar kunnen doen.