donderdag 10 april 2008

Van een egyptische tentenmaker naar Bep

 
 
 
 
Posted by Picasa


De kwaliteit van de foto's is helaas niet al te best, maar de kwaliteit van de quilts die wij vandaag min of meer per ongeluk tegenkwamen, was des te beter. We waren op weg naar Bep (www.atelierbep.nl) in Doesburg, toen we onderweg plots een overdonderend geweld aan quilts naast ons zagen. Wij struikelden natuurlijk onmiddellijk die winkel in; het bleken quilts te zijn die gemaakt waren door egyptische tentenmakers. Ik heb hier onlangs op een weblog over gelezen, ik weet alleen niet meer bij wie. Het is allemaal applicatiewerk, de kleuren zijn prachtig en ik mocht er foto's van maken! Vooral de tafelloper, die over de stoel is gedrapeerd, vond ik heel erg mooi. En kijk eens naar de vloer van de winkel, alsof die er nu speciaal zo gelegd is, maar die ligt daar al héél erg lang. Ik kocht er ook nog een mooie geborduurde kaart, maar die kan ik niet laten zien want mijn Picasa-fotoprogramma is geloof ik overspannen, want ik zie zelfs de foto's van de winkel van Bep niet verschijnen.
Maar goed, nadat wij hiervan weer op adem waren gekomen, kwamen we via La Fleur (?) waar ze heerlijke soep en broodjes maken, bij Bep terecht. Maar ik geloof dat ik hier een vervolgverhaal van moet maken, want de foto's verschijnen niet. Morgenvroeg dus de rest.......

10 opmerkingen:

Ellen zei

In 1 woord: schitterend! Wat een pracht aan quilts ligt daar, en zelfs de vloer heeft een quiltmotief!
Heb je heel hard staan kwijlen??? ;o)

marianneD zei

Ware kunstenaars,die tentenmakers he?
Ben benieuwd naar morgen...

Anja zei

PRACHTIG!!!!!!kan niet anders zeggen.

Anoniem zei

Was dat in Doesburg? In een woord schitterend!!!
Mini

martine zei

Het lijken wel tapijten.Prachtige kleuren.
En vroeger droomde ik altijd om in een oud huis te wonen met zo'n vloer.

Annelies zei

Josephine heeft er laatst iets over geschreven.
Wat een prachtige quilts! Heerlijk om naar te kijken.

Yvonne aka sommeke zei

Oh die zijn verschrikkelijk mooi hé! Ik zag ze (of een deel er van) in Sainte Marie vorig jaar!
Dat jij daar zo maar over viel ... ;-)

katrien zei

Ja een deel van deze quilts zag ik net als Yvonne in saint marie.Er was zelfs een persoon aan het werk en hij ging snel moet ik zeggen.

Willeke zei

Joh! écht geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!

Anoniem zei

Ik had daar laatst een logje over en nog iemand, die had ook dat adresje genoemd waar jij nu was. Volgens mij staat in het eerste blad van European Quilter ook een artikel over de tentenmaker die vorig jaar in Ste marie was. Wat een pracht hè? Ik vind ze schitterend!

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl