dinsdag 1 april 2008

Honderd logjes!

Ik kom tot de ontdekking, dat dit mijn honderdste logje wordt. Ongelooflijk, voor je het weet heb je een boek geschreven!
Ik ging dus even terugkijken in de tijd, maar ik ben een beetje doorgeschoten en kwam terecht in mijn "mitzi poësie-album. En ik wil jullie een paar dingen niet onthouden, dus geniet maar even mee: eerst een schrijfsel van Hannie (die nu als Suzan en mijn schoonzus door het leven gaat).
Ik weet niet of het leesbaar is, mijn moeder was er denk ik niet helemaal bij met haar gedachten, want zij wenst mij in het laatste zinnetje "veel vreugd en smart" en dat zal toch niet de bedoeling zijn geweest?
Nog een wensje van mijn vader:
Posted by PicasaJe kunt misschien zien dat wij leerden schrijven van de nonnetjes, je moest echt akelig netjes zijn!
Ook voor handwerken hadden wij een non, Zr. Pascale, een grote dikke vrouw was het (sorry zr., maar ik denk niet dat ze dit nog leest), waar je met klamme zweethandjes op roestige pennen met katoenen garen een zeer strak washandje zat te breien. 't Is een wonder dat ik later toch vrijwillig ben gaan breien.
Al die handwerkjes heb ik niet meer, die zijn verloren gegaan in de tijd, maar gelukkig heb ik mijn poësie-album nog wel. En nu zal ik wel een berichtje terugkrijgen van handig zusje, want het schijnt dat ik ooit haar album heb vernield............ (dat moet dan gebeurd zijn zo rond mijn tweede levensjaar, dus ik denk dat ik in een creatieve fase van "scheuren met papier" zat).
En nu op naar de volgende 100 logjes, want ik heb al zoveel leuke reacties gehad, veel tips gekregen en veel zitten glimlachen!

13 opmerkingen:

Corrie zei

Hónderd logjes Conny, het is zomaar gebeurd! Het wordt zelfs steeds leuker! Je album is zo leuk en het doet me weer verlangen naar mijn eigen album dat ik kwijt geraakt ben, koester het maar zuinig!

Anoniem zei

Nou, hier dan mijn reactie: gefeliciteerd met je 100ste logje en leuk om op deze manier een blik
in je poesie-album te kunnen werpen.
handig zusje.

Wilma zei

Ik heb ze voor de zekerheid even geteld!! Het is per slot van rekening 1 april....

Gefeliciteerd met het 100 ste berichtje!!
Dat er nog maar veel mogen komen!! Ik geniet ervan om bij jou te lezen!!

Waar is nu je handtekening???

MarianneD zei

Gefeliciteerd Corrie!Ik ben ook eens gaan tellen ,iets van 62 geloof ik..
Wat leuk om eens in jouw poesiealbu te neuzen,heb hem ook nog van vroeger...

groetjes van ingrid h.g. zei

Hieperdepiep Hoera! *1*0*0*

Maar als kraamverzorgster moet me toch van het hart, dat het versje van Hannie/Suzan wel erg heftig is,....
;o)

Annelies zei

Van harte gefeliciteerd met je honderste log.
Ik krijg ineens zin om ook even mijn poezie-album te pakken.

conny zei

Ingrid, we hebben er ook vreselijk om moeten lachen, het is té wreed he? Gelukkig heb ik er geen trauma aan overgehouden.

Petra zei

Zo leuk!! Ik heb 'm ook nog! En de voorkant van jouw album doet mij meteen denken aan een poesje wat op een Didasdeken zat...ongeveer hetzelfde! Ik was het vergeten maar nu wist ik het ineens weer, leuk! Je hebt trouwens een heel leuke weblog! Ik heb ook verder even gespiekt..je woont echt prachtig! Ik zet je bij mijn favo's!

Joke zei

Heb je echt al 100 verhaaltjes aan ons verteld? Gezellig toch! Ik blijf je volgen hoor.

Ellen zei

Conny gefeliciteerd met je 100e logje! Hopelijk volgen er nog 100 keer zoveel! ;o)

martine zei

Gefeliciteerd met je logjesjubileum.
Leuk zo'n oud poesialbum.
Altijd heerlijk om in te bladeren en de mensen van vroeger hadden zo'n mooi hanschrift.

Yvonne aka sommeke zei

Proficiat en ik kijk mee uit naar je volgende 100 logjes!

Willeke zei

Wat leuk he inderdaad om weer in je poesiealbum te bladeren. Zouden er nog kinderen zijn die er mee bezig zijn tegenwoordig? Prachtige quilt voor je Oma! Zal ze vast heel erg kunnen waarderen. ook bij mij schoot bij het zien van je poesiealbum 'Didas-dekens!' door mijn hoofd. Gek is dat he? Normaal zou je daar nooit meer aan denken en zo zie je een plaatje en ...ploeps.. je weet het weer!
groetjes!